woensdag 19 augustus 2009

Woensdag 19 Augustus 2009

Na vier avonddiensten wil je er wel weer eens even uit en uit is AWD voor ons.
we zouden vroeg gaan omdat het warm zou worden, dan zouden we ook weer vroeg weg gaan voordat het erg warm zou worden.
Maar alles in het AWD loopt anders en we waren pas over drie uur weer bij de auto.
Met drie liter drinken en broodjes gingen we op pad vanaf ingang de Zilk.Achter ons zien we de zon langzaam boven de bomen uit komen.
De paden op de lanen inMaar.....wat staat daar op het pad (gebied voorkant)het is een damhert en het leuke was dat deze best wel een nieuwsgierig aagje was hij kwam gewoon op ons af lopen langzaam en met een slag om de arm tot vluchten.En je denk wie bekijkt wieIn elk geval kon ik er foto's van makenHij had een stuk van een struik op zijn geweiDit was best wel dichtbij daarna nam hij een kangoeroe sprong over het kleine hekwerk en keek mij aan van zo doe dat maar eens na.En van de duinstruiners in actie (foto door Johanna)Buizerd (Buteo buteo)In het gebied Franse Vlak komen we deze Damherten tergenDamhert (gebied Franse Vlak)Damhert (gebied Franse Vlak)Damherten (gebied Franse Vlak)Je heb jeuk achter je oor hoe doe je dat met z'on gewei nou gewoon zo...He he even me nek uitrekkenHet uitzicht verveeld nooit altijd anders, altijd mooiJohanna komt uit groningen en nu ze het AWD heeft gezien wil ze er elke dag wel wandelenSpitser in de buurt van het weitje van de blauwe paal waar we geen vos gezien hebben dit keer maar....Toen we weer naar het pad wilden schuin afsteken zag ik iets rood-bruins in het zand liggen metteen me camera gepakt en een foto gemaakt het is een vos die in diepe slaap is...Wat mooi is dit hij ligt heerlijk in een roletje in de ochtendzon en heeft nog niets door kan ik mooi even inzoomenWat een leven wij er vroeg uit voor de vossen liggen ze nog te slapenNa deze foto keek hij op en nam het (hazen) vossen padDamherten gebied De VellenBonte Zandoogje (Pararge aegeria)Konijn altijd leuk voor tussen door en het stikt ervan in het AWD heb er nog nooit zoveel bij elkaar gezien.Damhert gebied MarelBergKonijnBij het van Limburg Stirumkanaal zien we deze vosHij kijk nog even in het rond en schiet het verboden gebied inWat ons opvalt zijn de vele doden vissen twee of drie in het water en twee op de kant wat is hier gebeurt ?
Henk heeft het over olie in het water iets wat ons toen niet is opgevallen (maar nu ik de foto van Johanna bekijk inderdaad olie) Ik had wel een reiger in het water daar gezien en dacht dat die de vissen had gedood maar ja vijf stuks...De buizerd (Buteo buteo) is een van de meest voorkomende roofvogels in de Benelux. In de laatste jaren is het buizerdbestand in onze streken ongeveer verdrievoudigd.Even een plekje in de schaduw gezocht en aan de broodjes en koffie na enige tijd komt deze vos het verboden gebied uit lopenHij loopt op de doode vis af die daar ligtEn begingt er in te happenDe foto's spreken voor zichVos met visVos met visVos met visVos met visVos met visVos met visVos met visVos met visDe witte kwikstaart (Motacilla alba) is een zangvogel uit de familie piepers en kwikstaarten.Bij het gebied gebied Marelvlak stukje over het ruiterpad gelopen alwaar onze caravan staat (was dat maar waar)Even wat drinken en de veters even aantrekkenSamen met deze AWD KoeAWD KoeAWD KoeDaarna dwars door gebied Marelvlak en berg het was super warm nu een bankje in de schaduw opgezocht bij het HaasveldIn de buurt van gebied Berg van Starrenbroek komen we dit drinkende kalf tegenWe hebben hier een fout gemaakt door de verkeerde kant om het zeefvliegveld te gaan en bij Halfwegseslag zijn we het AWD uitgegaan en hebben een lang stuk over het fietspad gelopen en zijn bij Sasbergen weer het AWD ingegaan waar we deze gaai tegen kwamen (Garrulus glandarius), ook wel genoemd, is een opvallend gekleurde kraaiachtige.Vlaamse gaai (Gebied Sasbergen)Vlaamse gaaien (Gebied Sasbergen)libelle (Gebied Sasbergen)libelle (Gebied Sasbergen)libelle (Gebied Sasbergen)Specht (Gebied Sasbergen)Zwarte Kraai(gebied paardenkerkhof)Onbekend (gebied paardenkerkhof)Nabij de uitgang komen we deze huifkar tegen van http://www.natuurtochten.com/
dat had ik bij Henk gelezen maar dat ze nog nooit gezien daarna naar de auto en naar de Mac Donalds gegaan voor een Milkshake want we waren stuk en warm daarna zijn we naar huis gegaan ik hoop dat uw weer heeft genoten van het AWD door de lens van onze camera's en verslag van deze warme dag in het AWD tot de volgende keer.

6 opmerkingen:

 1. Hoi Duinstruiners.
  Jullie waren er veel eerder dan ik...Ik denk dat ik er pas om een uur of tien was.
  Wel geweldig die vos met zijn vis.
  Jullie zien trouwens...Tot nu toe...Altijd wel vos/vossen.
  Volgens mij heb je nog een heel tijdje bij die vos en vis gestaan...want op een gegeven moment is hij bijna op.
  Warm hé....Zeker over die zandvlakte...Die doe ik voortaan of heel vroeg of heel laat.
  Vr Gr Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die foto's van de eerste vos lijkt heel veel op waar ik laatst een vos zag slapen. Was dat vlak bij het weitje van de blauwe paal? Die met de vis zijn geweldig.
  Ik kan met vergissen maar die kauw lijkt me toch wel een zwarte kraai.
  Groetjes,
  Rudi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hooi Erik
  geweldige foto's
  die vos met vis topie
  die ombekende vogel is een buizerd
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk verslag weer Erik :-)
  De vos heeft in ieder geval een stevig ontbijt gehad. Of het gezond is weet ik niet gezien al die dode karpers.
  Misschien heeft iemand illegaal olie in het water gedumpt.
  Mooie foto's weer!!!!!
  Vanaf volgende week heb ik 3 weken vakantie dus zullen we wel heel vaak in het AWD te vinden zijn :-)

  Groet,
  Peter en Janny.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een supergave serie. Ik zit hier te genieten van jullie foto's, niet alleen de vos maar ook de herten (wat een mooi warm licht op hun vacht, schitterend gefotografeerd) en de vogels. Wat hebben jullie veel gezien, dit kun je metrecht een topdag noemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Henk - Sins we die Vossen gps hebben :P Ja we hebben een hele tijd zitten kijken naar de vos met zijn karper hij probeerde de vis het verboden gebied in te sleepen maar die was toch iets te zwaar maar hij was ineens achter het huisje was daar staat en toen ik een betere foto plek wilde zoeken vuchten hij weg.
  @Rudi - Ja dat is dezelfde plek als dat jij hem op de foto heb en er staat toch ook Kaai bij :P
  @daytona - Laten we hopen dat de vissen door de warmte dood zijn gegaan en de olie van de vissen zelf is meestal weten dieren ook wat wel en niet te eten is.
  @Ghita - We hadden een super dag damherten in de ochtend zon geeft een mooi effect, alleen de warmte was minder, maar daardoor waren er minder mensen dus meer dieren denk ik we hebben veel meer gezien dan de foto's hier o.a. een gele kwikstaart en een aantal rennende vossen.

  Bedankt voor alle leuke reacties op deze wandeling en tot de volgende AWD dag

  BeantwoordenVerwijderen