dinsdag 29 september 2009

Vakantie Tenerife 2009

Wandeling van 3 uur Teide met Diga Sports
DIGA SPORTS is your specialist for active holidays on Tenerife.

De Teide, tevens de hoogste berg van geheel Spanje en bewijs van de diversiteit en van de vulkanische onstaangeschiedenis van de Canarische Archipel, is wegens zijn natuurlijke rijkdom en biologische diversiteit door de UNESCO tot Werelderfgoed verklaard. Het Natuurpark van El Teide is het meest bezochte natuurgebied van de Spaanse Natuurparken Net en ook een van de meest bezochte toeristische bestemmingen van de hele wereld.Johanna wandeling Teide tussen de lavavelden.Hier moesten we weer omhoog met onze laatste kracht de 2070 meter hoogte en de zon hebben hun tol geeist.Weer boven we hebben het gehaaldGallotia galloti (Tenerife Lizard or Western Canaries Lizard) is a lacertid (wall lizard) species of the genus Gallotia. It is found on the Canary Islands of Tenerife and La Palma. (soort hagedis)Op de terug weg van de wandeling tussen de lavavelden op weg naar het koude bier en broodjes die hebben we wel verdiendDe Teide de hoogste berg van Spanjeel lagarto tizón (soort hagedis)

Mooi plaatje van de zon boven de wolken op de terug wegMooi plaatje van de zon boven de wolken op de terug weg


Jeep Safari La Gomera

La Gomera is een Spaans eiland, met 378 km² en 21.220 inwoners het, op El Hierro (of "Ferro") na, kleinste van de (bewoonde) Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan voor de kust van Afrika.


De fruitteelt is van belang op La Gomera, bananen zijn nog steeds een belangrijke bron van inkomsten voor de Gomeros. De bananen zijn van een kleine maar zeer smaakvolle soort.
Parque Nacional Garajonay

La Gomera - San Sebastian


Excursie op zee met Royal DelfinPiloot walvissenPiloot walvissenZeemeeuw achter de bootZeemeeuw achter de bootZeemeeuw achter de bootLos Gigantes is een plaats aan de westkust van het Canarische eiland Tenerife.

Deze plaats staat vooral bekend om de imposante reusachtige rotsformaties die oprijzen boven zee, welke ten noorden van Los Gigantes liggen, de plaats heeft haar naam ook te danken aan deze reuzen (Los Gigantes = de reuzen). Op sommige plaatsen rijzen deze rotsformaties tot wel 800 meter boven de zeespiegel
Los GigantesDolfijnen (Delphinidae) zijn een familie van in zee levende walvisachtigen. Ze worden ook wel dolfijnachtigen, zeedolfijnen of echte dolfijnen (in tegenstelling tot de grondeldolfijnen) genoemd. Ze vormen een familie uit de onderorde der tandwalvissen (Odontoceti) en komen voor in alle wereldzeeën.Dolfijnen (Delphinidae)Dolfijnen (Delphinidae)Dolfijnen (Delphinidae)

5 opmerkingen:

 1. Halo Erik en Johanna
  Vast een mooie vakantie geweest mooie foto’s
  Ik heb jullie een tijdje gemist
  jullie moeten weer eens gauw naar de AWD anders is de bronst weer voorbij
  Groetjes Herman versteeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Erik en Johanna
  Prachtig..zo te zien een heerlijke vakantie gehad. En nog veel gezien..zeker op het water.
  Zal wel weer even wennen worden in dit natte kikkerlandje.
  Ik ga ervanuitdat jullie er ook zij 11 oktober?
  Ik heb in ieder geval beter weer besteld...dan de vorige keer.
  Tot ziens in het AWD!
  Groetjes Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Erik en Johanna,

  Dat ziet er allemaal lekker zonnig uit daar :)
  Mooie plaatjes!!
  Leuk dat jullie weer terug zijn en tot de 11de in het AWD.

  Groet,
  Peter en Janny!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er ook mooi uit. Jullie hebben ook een uitstapje naar La Gomera gemaakt zie ik. Die bestemming staat nog op ons lijsjte voor een toekomstige wandelvakantie, het ziet er daar ook prachtig uit.
  Ik had jullie al een tijdje gemist, maar nu lees ik het, vakantie....en dat is natuurlijk helemaal niet verkeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. This post is very interesting and it also helpful for us. liking stuff like this blog as well as this has now given me Some inspiration To succeed, ever so Appreciate it.

  BeantwoordenVerwijderen